Control canonada clavada – Mesures Correctores CAT – Fase 5

01-Portada

Durant aquests dies estem portant a terme els treballs de control geomètric d’una canonada clavada per sota de les vies d’Adif al «Projecte de mesures correctores en les galeries del CAT – Fase 5».

El CAT (Consorci d’Aigües de Tarragona), promotor de les obres, i el nostre client UTE Galeries CAT Fase 5 (Sorigué i Aquambiente) confien en FARVEC Topografia per als serveis de topografia en l’execució d’aquestes obres, realitzant aixecaments topogràfics del terreny , mesuraments, i replantejaments.

El Consorci d’Aigües de Tarragona és un ens públic sense ànim de lucre que capta aigua dels canals de la dreta i esquerra del riu Ebre, la potabilitza a la planta de l’Ampolla, controla la seva qualitat i la distribueix als seus consorciats amb criteris de eficiència, sostenibilitat i responsabilitat social.

Constituït al 1985, l’àmbit de subministrament és la província de Tarragona, serveix aigua al 85% de la població total de la província, 63 municipis i 26 indústries consorciades, mitjançant una xarxa de conduccions d’aigua amb una longitud total de 403,25 km .

Les obres d’aquesta actuació consisteixen a modificar el traçat de la canonada actual, en funcionament, la qual ocupa un pas inferior existent de les vies d’Adif, per un nou traçat, passant per sota el talús de les vies d’Adif mitjançant el sistema de canonada clavada pel procediment d’escut obert.

Per a la canonada clavada, de 52 metres de longitud, s’ha replantejat un pou d’atac en un costat de les vies, des del qual es va realitzant l’excavació i el clavat de la canonada de formigó de diàmetre 3600 mm, la qual servirà de galeria visitable, a l’interior d’aquesta canonada s’instal·larà una altra canonada de PEAD de diàmetre 1000 mm, la qual s’encarregarà del subministrament d’aigua.

Durant l’execució de la canonada clavada, estem realitzant l’auscultació topogràfica de diversos punts de la vies d’Adif, situades 11,5 metres per sobre de la canonada clavada, per comprovar l’estabilitat del terreny i que no existeixen desplaçaments en planta, ni en alçat, a causa de les obres.

Gràcies als instruments topogràfics de FARVEC Topografia, podem realitzar l’auscultació topogràfica com un control geomètric intens d’alta precisió, amb l’objectiu principal d’obtenir la informació necessària per comprovar el comportament i detectar qualsevol indici de moviment, així com fer una valoració contínua de la seguretat.

Esta entrada fue publicada en Obra Civil y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.